عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: رقم صادرات نفت ایران با استناد به گزارشهای مؤسسههای بین المللی و شرکتهای ردیابی نفتکش بهطور قابل ملاحظهای افزایش یافته است.
قرارداد سواپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از مسیر ایران به امضا رسید.براساس این قرارداد که از ابتدای دیماه و بدون سقف زمانی اجرا خواهد شد، 1.5 تا 2 میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان از مسیر ایران ترانزیت (سواپ) خواهد شد و ایران گاز مصرفی مورد نیاز خود را از حق انتقال آن برداشت میکند.
تجارت گازی با کشور ترکمنستان که پنجمین دارنده ذخایر گازی جهان بوده و در همسایگی کشور ما قرار دارد، در راستای تبدیل ایران به هاب گازی منطقه، بسیار مهم و راهبردی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر این که سیاست قطعی ایران و راهبرد محوری وزارت نفت، گسترش همکاری با همسایگان و دیگر کشورها در حوزه انرژی است، گفت: قراردادهای سوآپ سبب افزایش تعاملات منطقهای میشود.
سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: قرارداد گازی سهجانبه بین ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان نتیجه نگاه متوازن به همه ظرفیتها در سیاست خارجی دولت مردمی است.
امضای قرارداد سوآپ گازی ایران با ترکمنستان و آذربایجان از جهات مختلف برای ایران حائز اهمیت است، خروج تهران از بن بست دیپلماسی انرژی تنها یکی از ابعاد بسیار حیاتی و راهبردی این قرارداد است که نشاندهندهی رویکرد گسترش همکاریبا همسایگان در دولت سیزدهم است.
کارشناس حوزه قفقاز گفت: در هرحال برداشت از ذخایر خزر بیش از آنکه اقتصادی باشد، سیاسی است و روسها، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان بهخوبی این مسئله را درک و سرمایهگذاری کرده و درحال اکتشاف هستند و تنها دست ایران خالی است.
وزیر نفت برای تامین کسری 200 میلیون مترمکعبی گاز و احیای قرارداد ایران و ترکمنستان درحالی به این کشور سفر کرده که ناظران می گویند، در دولت قبل هیچ گاه مذاکرات در سطح وزیر دنبال نشده بود.